wAAROM EEN BIKEFIT?

Uren trainen of sportief recreëren vraagt om een ideale krachtenbalans. Een verkeerde fietspositie kan langdurige pijnklachten en zelfs blessures tot gevolg hebben. Of dat in de vorm is van een ‘dood’ gevoel in je voeten, tintelende vingers, pijn in de schouderbladen, knie of onderrug; de meeste klachten kunnen herleid worden van een verkeerde houding op de fiets. Allerhande klachten of slijtage van gewrichten kunnen met een Bikefit voorkomen, dan wel opgelost worden.

Fietsen is een eenvoudige, symmetrische beweging die plaats vindt op een symmetrische fiets. Echter is het menselijk lichaam in veel gevallen niet gelijk. Dit kan zowel in de lengte van lichaamsdelen, als in de beweeglijkheid hiervan. Prestatie, maar ook zeker comfort zijn heel belangrijk. Tijdens een Bikefitting wordt hier naar gekeken en uiteindelijk bepaald wat voor jou het beste is. Een juiste meting kan blessures voorkomen en prestatie bevorderend werken. Het uiteindelijke doel is het optimaliseren van de fietshouding om op een verantwoorde manier zo comfortabel en indien gewenst zo sportief mogelijk te kunnen fietsen.

wORD ÉÉN MET JE FIETS!

De visie van cycleXperience is dat plezier in fietsen vooral begint bij een juiste afstelling van de fiets geheel op maat van uw lichaam. Of u nu uw eerste fiets koopt of al een ervaren fietser bent, zonder klachten op de fiets zitten is voor iedereen belangrijk. Daarom bieden wij bij aankoop van je nieuwe fiets altijd gratis een bikefit aan om de fiets perfect op je lichaam af te stellen.

Maar ook voor als je geen fiets bij ons hebt gekocht bieden we deze bikefit service aan. Binnen cycleXperience maken we gebruik van alleen de beste apparatuur en materialen. Daarom werken wij met het RETUL Vantage Fit systeem bij onze dynamische bikefits.

pre-fit: bikefitten vóór je fietsaankoop

We hebben ook de mogelijkheid om de Retul Muve SL pasfiets in te zetten voor het kiezen van de juiste framemaat. Met deze pasfiets kunnen we in een handomdraai de geometrie van alle merken fietsen instellen waarmee we direct kunnen bepalen of de geometrie van de fiets geschikt is voor jouw lichaam en welke componenten daar bij horen. Wil jij zeker zijn van de juiste maat fiets vóór je er een koopt? Dan is een pre-fit wellicht iets voor jou.

garantie

Op al onze bikefits geven we garantie en nazorg. Mocht ondanks de deskundige en zorgvuldige afstelling de houding of het zadel niet bevallen? Dan doen we kosteloos een re-scan en indien nodig wisselen we dan gratis je zadel om en doen indien nodig nog wat kleine wijzigingen aan de positie.

Bikefit aflevering

Bikefit

Meest gekozen !

Winkelwagen
Scroll naar boven
Scroll naar top