Search
Generic filters
Exact matches only
MENU
cycleXperience Bikefit
cycleXperience Bikefit
cycleXperience Bikefit
cycleXperience Bikefit
cycleXperience Bikefit
Previous
Next

Word één met je fiets!

Body Geometry Fit stelt de rijder in staat om op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen en comfort het onderste uit de kan te halen. Het BG-Fit (Body Geometry Fit Integration Technology) is een meetsysteem opgezet door Specialized. Tijdens jouw persoonlijke BG-Fit sessie brengen we jouw individuele behoeften in kaart en stellen we middels een 5 stappenplan je fiets en uitrusting op je lichaam af.

Waarom een Bikefit?

Uren trainen of sportief recreëren vraagt om een ideale krachtenbalans. Een verkeerde fietspositie kan langdurige pijnklachten en zelfs blessures tot gevolg hebben. Of dat in de vorm is van een ‘dood’ gevoel in je voeten, tintelende vingers, pijn in de schouderbladen, knie of onderrug; de meeste klachten kunnen herleid worden van een verkeerde houding op de fiets. Allerhande klachten of slijtage van gewrichten kunnen met een Body Geometry Fit voorkomen, dan wel opgelost worden.

Fietsen is een eenvoudige, symmetrische beweging die plaats vindt op een symmetrische fiets. Echter is het menselijk lichaam in veel gevallen niet gelijk. Dit kan zowel in de lengte van lichaamsdelen, als in de beweeglijkheid hiervan. Prestatie, maar ook zeker comfort zijn heel belangrijk. Tijdens een BG-Fit meting wordt hier naar gekeken en uiteindelijk bepaald wat voor jou het beste is. Een juiste meting kan blessures voorkomen en prestatiebevorderend werken. Het uiteindelijke doel is het optimaliseren van de fietshouding om op een verantwoorde manier zo comfortabel en indien gewenst zo sportief mogelijk te kunnen fietsen.

cycleXperience Bikefit

Tijdens de Bikefit bekijken we je huidige fietspositie en brengen deze in kaart. Na de zitbot-meting, lenigheidstest en voet-analyse, geven we advies over hoe de positie geoptimaliseerd kan worden. Maar om je nóg beter op de fiets te kunnen zetten, vragen we door. Hoe meer we weten, des te beter we kunnen adviseren. Hoe vaak fiets je? Wat is je fietsgeschiedenis? Heb je een bepaald doel, uitdaging of evenement voor ogen? Of heb je bepaalde klachten of blessures?

We voeren ter plaatse de eventuele wijzigingen door en stellen je fiets netjes af met de eventueel te wijzigen onderdelen/accessoires. Denk hierbij aan zadel, stuur, stuurpen, schoenen en pedalen. Je fietst dus na afloop van de meting in de juiste fietspositie onze winkel uit!

En uiteraard geven we garantie. Je mag namelijk een keer terugkomen als je afstelling of zadel niet bevallen. We wisselen dan gratis je zadel om en doen indien nodig nog wat kleine wijzigingen aan de nieuwe positie.

cycleXperience Bikefit

Met uitgebreide intake en zadelgarantie
  • Uitgebreide intake
  • Analyse van de huidige fietspositie
  • Fysiek onderzoek (Flexibiliteit, stabiliteit en eventueel beenlengteverschil)
  • Digitale zitbot-meting en zadeladvies
  • Voetanalyse
  • Aanpassing en afstelling van de nieuwe fietspositie
  • Afstelling voetplaatjes
  • Follow-up
  • Zadelgarantie
NIEUW!