Search
Generic filters
Exact matches only
MENU

Specialized Epic Fully comp carbon

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Uitdagend

De Specialized Epic Comp Carbon deelt alle baanbrekende frame-technologieën met zijn duurdere broertjes, maar dan met een budget-vriendelijke afmontage. Wedstrijdparcoursen zijn de afgelopen jaren flink veranderd: Ze worden al maar technischer, steiler en uitdagender. Daar zou je best een beetje bang van kunnen worden, maar wij zagen het vooral als een uitdaging om iets heel bijzonders te maken – iets waar zowel World Cup atleten als gewone cross country rijders de vruchten van kunnen plukken.

Ontdek de Epic comp carbon Fully!

We hebben kritisch gekeken naar alle onderdelen die invloed hebben op het rijgedrag: Balhoofdhoek, reach, stack, lengte van de achterbrug, offset van de voorvork en ga zo maar door. Meer reach zorgt voor een stabielere en comfortabele fiets, zeker bij hogere snelheden. Het frame van de nieuwe Epic is bovendien significant stijver geworden. Door onze Rider-First Engineered™ aanpak kunnen we de complexe carbonpatronen precies op de juiste plek aanbrengen, waardoor het frame niet alleen lichter en stijver wordt, maar ook betere rijeigenschappen meekrijgt – ongeacht de framemaat.

Specificaties

Verbeterde stijfheid, Brain technologie en een vernieuwde geometrie zijn mooi meegenomen, maar we horen je denken: “Hoe zit het met het gewicht?“ Goede vraag. We hadden als doel om de snelste XC mountainbike ooit te maken, dus een zo laag mogelijk gewicht stond hoog op onze prioriteitenlijst. Door te kiezen voor een efficiënte layup, cleane interne kabelvoering en geoptimaliseerde torsieprofielen is het ons gelukt: Ten opzichte van de vorige Epic hebben we maar liefst 525 gram gewichtsbesparing kunnen boeken.

– Het volledige FACT 11m carbon frame combineert stijfheid, sterkte en een laag gewicht. Samen met de nieuwe geometrie, RockShox Brain demper en 100mm veerweg, is de Epic hiermee de snelste en meest wendbare XC fiets waar je ooit op hebt gereden.
– De SRAM NX Eagle-aandrijving met 12 versnellingen biedt u alle benodigde versnellingen om de grootste en steilste hellingen aan te kunnen – in een eenvoudige, nauwkeurige en duurzame verpakking. Vaarwel, voorderailleurs. We hebben je niet meer nodig.

Nieuwsgierig?

Benieuwd naar hoe de kleur er in het echt uitziet, direct een proefrit maken? Dat kan allemaal bij cycleXperience in Uden. Wij hebben deze fiets in ons testprogramma en in maat Medium en Large beschikbaar voor een proefrit.

Wist je dat er binnen 800m van onze winkel in Uden diverse uitdagende Mountainbikes routes starten? En dat je na afloop van je testrit bij cycleXperience gratis kunt douchen! We zette ook nog een bakkie verse koffie voor je klaar.


nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) nl_NLNederlands