Smoes

Soms heb je het geluk dat er iets kapot is en je dus met een goede reden (in plaats van een smoes) naar je favoriete winkel mag gaan. En als je er dan toch bent maak je even een praatje met Sten en voor je het weet heb je afgesproken om in de Ardennen te gaan mountainbiken.

Afgelopen zondag 5 augustus was de toertocht in Hockai, met 555 meter één van de hoogstgelegen plaatsen in België en dus een uitermate geschikt gebied om met de MTB rond te gaan. De organisatie had weer een prima route uitgestippeld, waarbij we deze keer een aantal steile en technische en dus erg leuke afdalingen voorgeschoteld kregen. Lekker over wortels stuiteren, scherpe bochten maken en goed achterop hangen om met zoveel mogelijk snelheid naar beneden te gaan. Gelukkig reed Daphny vaak voor mij en kon ik mooi het juiste spoor volgen. En als we daarna weer een klim verwerkt hadden, kreeg je boven een mooi uitzicht voorgeschoteld en ook weer de belofte om weer één van die mooie afdalingen af te mogen gaan.

Geparkeerd staan

Het was trouwens sowieso een top dag met mooi weer en prima gezelschap. Kopman van team cXp nam zijn rol, wel erg letterlijk en schuwde het kopwerk dan ook zeker niet en had als kenner van de streek nog een leuk toetje voor ons. Het laatste stuk hebben we nog een extra lusje gedaan, waarbij ik letterlijk (dwars over het pad tegen een paaltje) geparkeerd stond halverwege de steile maar zeker niet saaie klim. Effe doorbijten en daarna een super mooi stuk nog gereden over vlonders, stenen en langs water. De benen wilden niet meer zo, maar het was zeker de moeite waard. Het laatste klimmetje nog even op gesprint en met kramp in mijn bovenbeen gefinisht.

Rust roest

Na vier weken alleen maar geklust in plaats van gefietst te hebben was dit weer een erg mooie start en ga ik me verder voorbereiden voor de mooie ritten die gaan komen, zoals 15 september Groesbeeks Gruwelijkste en 29 september de Bart Brentjens Challenge.

Ps.
De foto`s zijn onderweg genomen door Robin, die had gelukkig tijd en energie genoeg!

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven