Elke jaar beginnen in september de MTB-tochten en hier kijk ik dan ook altijd erg naar uit. We hebben het geluk dat we in een regio wonen waar veel tochten georganiseerd worden en kunnen dan ook vaak zelfs kiezen welke we doen. Samen met de matties op de fiets heen, lekker gas geven tijdens de tocht, goede pauzeplekken om wat te drinken en te eten om daarna nog wat meer gas te geven en lekker uitgewoond thuis te komen. De eerste dit seizoen voor mij was Gassel. Samen met een aantal Peeltrappers dus op de fiets hiernaar toe gegaan. Deze tocht is niet zo moeilijk, wel een prima tocht om mee te beginnen en je kan hier lekker doorkachelen. Helaas was dit ook (voorlopig) meteen de laatste van dit seizoen.

En nu? Ik houd erg van afwisseling en van wat langere afstanden. Vanuit Uden hebben we dan gelukkig nog steeds niets te klagen en kunnen alle kanten op. Ritje naar Groesbeek op en neer om daar de MTB routes te doen, Maashorst combi met Herperduin of via Gemert naar het Bakelse bos zijn zo maar een paar opties. En toch wil ik nog wat extra`s, zeker omdat de CXP Single Track Sunday helaas niet door ging en net als zovelen had ik daar erg naar uit gekeken. Hier moest dus een mooi alternatief voor komen.

Single Tracks

11 oktober zou dus Single Track Sunday zijn en stond een mooie rit in de Ardennen gepland. Om qua beleving hier een klein beetje bij in de buurt te komen ben ik naar de Utrechtse heuvelrug gegaan. Je hebt hier wel wat meer kilometers nodig om aan je hoogte meters te komen en dat is redelijk gelukt. Ik kom hier natuurlijk vaker, maar het stuk met Zeist en Austerlitz erbij, waar geweldige Single Tracks liggen, was voor mij de eerste keer en zal zeker niet de laatste zijn. Met op het einde zere benen en een zeer voldaan gevoel was het dan toch nog een erg mooie dag geworden.

Genieten

De week erna ben ik met de matties Niek en Arno naar de Veluwe getrokken. Na wat speurwerk een mooie route gevonden die over bestaande MTB routes gaat en een goed uitgepijld verbindingsstuk heeft. Ook weer voldoende hoogtemeters, zodat het meteen wat extra voldoening geeft. Gelukkig waren vandaag de beentjes meer dan dik in orde en (zonder stoer te doen) heb ik deze dag echt kunnen genieten, zelfs heuvel op koste me amper moeite. Hopelijk krijg ik vaker van dit soort dagen, dat motiveert nog meer om op pad te gaan. Het stuk route bij de Posbank is trouwens geweldig, echt een aanrader.

Herfstweer

De derde in de rij is van afgelopen zondag. Ook weer met Arno naar de Veluwe en deze keer vanuit Papendal richting Arnhem en daarna naar Ede. Deze route heb ik vorig jaar al eens gereden, dit is de Herfstbostocht van Arnhem. De weersvoorspellingen waren volgens de meeste apps niet zo geweldig. Gelukkig is mijn app altijd wat positiever en zijn we toch gegaan en dat bleek de juiste keuze te zijn. Ook deze dag weer prima benen en dat maakt het toch wel extra lekker. Onderweg genoeg kunnen kletsen en genieten van de natuur. De herfst doet goed zijn werk, waardoor de grond een groot bladerdek was geworden. Helaas zag ik hierdoor af en toe de paden niet goed en moesten we enkele keren in de remmen om weer op de route te komen. Bijkomend was het af en toe ook wel spannend in de afdalingen met door bladeren afgedekte stronken en kuilen. Maar goed, remmen is angst heb ik geleerd en het is toch wel zonde om de blokjes te slijten, dus gewoon gaan en erachter komen dat je hartslag onder aan de afdaling toch hoger kan zijn dan op een klim.

Tochten plannen

Ik ben van plan nog veel tochten te maken de komende periode. Hopelijk heb ik je kunnen motiveren om ook op ontdekking uit te gaan en mooie routes te gaan rijden. Je kunt natuurlijk ook de mijne van Strava afhalen, of anders zelf een route met mij delen. Ik laat me graag verrassen!

Winkelwagen
Scroll naar boven
Scroll naar top