Deze week heb ik een nieuwe Specialized aangeschaft en meteen tijdens de Hel van Groesbeek zijn vuurdoop gegeven, ik had dus meteen al een excuus minder.  Zoals elk jaar was het weer een top-evenement met een mooi vernieuwd parcours en een heerlijk zonnetje. Mijn vader had ik op een stoel gezet met extra bidons en repen, ook hij heeft er van genoten en samen met mama Van den Brand oude herinneringen opgehaald.

De race zelf liep de eerste ronde erg goed, ik reed lekker maar niet te snel dacht ik. Met een mooi groepje de ronde afgemaakt, nieuwe bidons gepakt en snel weer door.

De tweede ronde ging ook nog goed en toch voelde ik halverwege al dat ik wat rustiger aan moest doen om ook de derde ronde nog te kunnen afmaken. Naarmate je de benen begint te voelen wordt het ook een mentale kwestie, je weet immers welke beklimmingen er nog aan zitten te komen.

De derde ronde heb ik op een tempo-tje lager en karakter af moeten maken. Gelukkig genoeg gedronken en dit keer dan ook geen kramp gehad. De mooie afdalingen en technische stukken maakte ook de derde ronde zeker de moeite waard. Al met al weer een geweldige dag op de fiets gehad.

Op naar het volgende evenement, dat zal zijn op 1 mei in de Belgische Ardennen als de Philippe Gilbert Classic op het programma staat.

Tot de volgende blog!

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven