De laatste lange duurtraining voor de Race Around the Netherlands. Wat was het zwaar vandaag. Het eerste uur kon ik niet in mijn ritme komen. Ademhaling niet goed, hartslag voor mijn gevoel te hoog (kon niet kijken want hartslagmeter deed het niet). Continu een innerlijk dialoog met mijzelf aan het voeren. Geprobeerd om afleiding te krijgen door om mij heen te kijken maar ook dat lukte niet. Na de klim Zijpenberg-Posbank even gestopt om een foto te maken en mij te resetten. Scheelde wel iets maar nog niet het gewenste resultaat. Het was ook berekoud vandaag en ik weet inmiddels dat mij dat dubbel zoveel energie kost.

Na de eerste pauzeplaats kwam het zonnetje een beetje door en leek het dat mijn motor goed begon te werken, maar dat was van korte duur. Vanaf Radio Kootwijk kwam Jan de Wind zich er ook nog wat meer mee bemoeien om het feest compleet te maken. Bij 98 km een sanitaire stop gemaakt en weer bij getankt. De tweede pauze plaats leek vandaag niet te komen. En de tocht duurde voor mijn gevoel veel te lang. Na de tweede pauze stop (bij 125 km) was het eigenlijk nog 28 km maar ik ben vandaag eerder afgehaakt door het laatste stuk de 85 km route te volgen. Dit bracht het totaal op 139,5 km in plaats van de 150 km die op de planning stonden. Voor het eerst in mijn fiets carrière niet gefietst wat er op de planning stond. Wetende dat ik door de kou bijna twee dagen nodig heb om goed te herstellen en nu mijn laatste trainingsweek er aan komt. Gelukkig hangt het trainen niet van de laatste week af, anders had ik iets niet goed gedaan. Maar toch wil ik deze week nog wel wat asfalt verslijten.

Ook nog even alle positieve dingen op een rijtje:
– Mooie tocht en super goed uitgepijld.
– Toch een hoop persoonlijke records verbroken.
– Om half drie binnen, dus als ik er nog 100 km meer moet fietsen wordt het geen nachtwerk. Dat is wel een prettig vooruitzicht voor de RATN.
– Dat ik toch echt sterker ben geworden t.o.v. een jaar geleden.
– Een slechte Generale is een goede echte.
– Toch weer mooi samen met mijn maatje To The Limit volbracht.

Nu nog twee weken taperen en dan is het zover. Op dinsdag 30 april reis ik af naar Amerongen waar ik vanaf 12:30 uur kan inchecken. Dan wordt mijn fiets gecontroleerd en of ik alles in orde heb volgens de voorwaarden die gesteld worden om deel te kunnen nemen aan de Race. Woensdagochtend 1 mei om 8:00 uur is de start waarbij we met 10 km allen op ons eigen tempo en solo verder gaan. Uiteraard wel de route volgend zoals gepland. Wil je weten hoe het met mij gaat en waar ik ben kun je mij volgen via de link https://www.adventurebikeracing.com/ratn/.

Ik stel het zeer op prijs als ik onderweg wordt aangemoedigd, dat je foto’s maakt en belangstelling toont. Verder mag ik geen hulp aannemen van vrienden en of bekenden om te voorkomen dat ik word gediskwalificeerd.

Men zegt: Wanneer je het kan Dromen, kan je het ook doen! Het dromen gaat mij goed af, dus ik hoef het alleen nog te gaan doen. Tot na de #RATN2019.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven