In mijn vorige blog schreef ik over een winter die niet op een winter leek en dat er dan, eventueel afhankelijk van het weer, voldoende keuzes zijn om lekker te fietsen of te trainen. Nu was de winter nog niet over gegaan in de lente en het hele voorjaar stond ook al op zijn kop en dan niet alleen voor de fietsers onder ons.

YOLO : Ride Solo

Doelstellingen konden al snel de ijskast of zelfs de prullenbak in en social rides kregen een nieuwe betekenis. Voorheen was een social ride, een rit van twee of meer personen, waarbij gezellig samen wordt gefietst. Tegenwoordig is een social ride, een rit waarbij je alleen op pad gaat en minimaal 1,5 meter afstand houdt.

New Bike Day

Prioriteiten komen ook wat anders te liggen: Woensdag 25 maart zou een mooie “New Bike Day” worden. Die mooie nieuwe Specialized Tarmac, die is er ook echt gekomen en ben daar ook echt superblij mee. Helaas was op deze dag ook mijn vader met Corona in het ziekenhuis opgenomen. Een dag van uitersten, en dus ook nieuwe prioriteiten en nieuwe doelstellingen. Gelukkig is mijn vader inmiddels weer aan de beterende hand.

Specialized Tarmac Comp Disc

Mentale weerbaarheid

Waar veel van ons zich hebben ingeschreven voor bijvoorbeeld de Hel van Groesbeek of voor La Hallonienne, beide MTB marathons. En anderen die voor goede doelen aan het trainen waren zoals de Alpe d’huzes, zullen nieuwe motivatie moeten vinden. Ook de profwielrenners zijn zoekende en weten niet echt waar ze aan toe zijn en hoe de rest van het seizoen er uit komt te zien.

Wat mij vooral opvalt is dat er juist erg veel mensen de fiets pakken om toch een frisse neus te halen of juist het hoofd leeg te fietsen. En ze doen dat over het algemeen ook solo. Ik zelf heb vandaag een mooie rit gemaakt via de dijken langs beide kanten van de Maas. Zonnetje er bij en ook de wind was zeker aanwezig, vooral het stuk naar huis met wind op kop was afzien. Zeker toen mijn energie en mijn eten ook op was.

De mentale weerbaarheid en de dijbenen worden hier alleen maar beter door en gaan er zeker voor zorgen dat als deze periode voorbij is, iedereen sterker is geworden. Ook de zwifters onder ons, en dat worden er ook steeds meer, maken genoeg uren. Profwielrenners maken er zelfs een competitie van wie de meeste uren en langste afstanden op de hometrainer maakt.

Terwijl ik dit schrijf, bedenk ik me dat er op fietsgebied eigenlijk weinig is veranderd. We trainen, doen aan social rides, proberen elkaar te overtreffen of gewoon lekker te fietsen. Wat de reden ook is, we zijn aan het fietsen en doen dat zoals altijd vanuit een passie en met veel plezier.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Scroll naar top