Organisatie

Zaterdag 31 augustus organiseerde TC de Peeltrappers alweer voor de derde keer de MTB Streetrace. Deze maakte dit jaar samen met de steetraces in Zijtaart en Heeswijk deel uit van een serie van drie Streetraces met daarbij ook een algemeen klassement. Peeltrapper Sander Dijkink behaalde bij de elite een derde plaats in dit klassement. Om 16:00 uur begonnen de races met de allerkleinste op een speciaal aangelegd parcours met leuke hindernissen, zoals een wasbord, enkele springbultjes en een waterbak. Ook de oudere jeugd reed hier hun rondjes, met een uitbreiding over een deel van het parcours van de Elite en de Fun-klassers.

Wedstrijdspanning

Zelf heb ik mee gedaan met de fun-klasse, wat voor mij en een groot deel van de deelnemers toch erg serieus is. Het parcours goed verkennen (had ik overigens zelf mee uitgezet, ik ben tenslotte ook een Peeltrapper) en een goede warming-up doen en dan komen de twijfels; zijn de banden te hard of toch te zacht? heb ik genoeg drinken? voelen de benen wel goed? welke startrij moet ik staan? Als ik me maar niet over de kop rijd de eerste ronde en ….

De race

Na een beetje dringen, stond ik met ouderwetse spanning op de tweede startrij. Het aftellen begon en bij “start” waren we weg. Meteen nog wat dringen voor de eerste bocht, gaatje induiken, bij schakelen en weer positie kiezen om de tweede bocht weer wat plekken te winnen. Vervolgens ongeveer als negende het bos in en zorgen dat ik geen plaatsen verlies. Nog hoog in de hartslag van de inspanning en de adrenaline, rijden we het bos uit richting de zandbak, geen fouten maken hier en op naar het technischer gedeelte van het parcours. Gelukkig ligt dit mij wel en kan ik wat op adem komen. Helaas door foutjes van enkele van mijn voorgangers de aansluiting met de koplopers verloren, maar wel enkele plaatsen kunnen winnen. Nu nog een aantal rondjes vol gas en kijken waar ik kan eindigen. Ondertussen genieten van het mooie parcours en alle aanmoedigingen, het is tenslotte de FUN-klasse. De laatste ronde werd het toch nog even serieus. Ik haalde mijn voorganger in, hij bleef in mijn wiel en kwam het nog aan op een sprint. Zorgen dat ik als eerste over de laatste hindernis kom en vol gas naar de laatste bocht. Hij probeerde nog buitenom te komen, maar dat gaatje zette ik als snel vakkundig dicht om met een laatste jump de vijfde plek binnen te slepen.

Fun

Het was een geslaagde dag met leuke races. De fun-factor zat er voor mij zeker in en ben dan ook van plan om volgend jaar alle drie de races mee te doen. De komende weken staan in het teken van Groesbeeks Gruwelijkste en later de Bart Brentjens Challenge. Dat betekend nog enkele pittige interval- en zeker ook nog wat duur-trainingen.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven