Doelen voorbij

Ja ook bij mij stond het leven even op zijn kop door Covid19. Mijn werk als vitaliteitscoach en Bootcamptrainer kwam stil te liggen maar ook mijn fietsdoelen. Al zoveel leuke tochten gepland voor dit jaar, maar helaas werden ze stuk voor stuk geannuleerd door de organisatie. Uiteraard kunnen de organisaties hier niets aan doen, want het werd hun opgelegd vanwege de Corona Maatregelen. Naast dat mijn doelen verdwenen, heb ik een week of acht ook echt wat minder gefietst. Dan met name minder lange afstanden gefietst en rondom Uden gebleven. Hier koos ik bewust voor omdat ik nogal gevoelig ben op mijn luchtwegen. Ik zit er zelf ook niet op te wachten om besmet te raken.

Trainen als doel

Gelukkig werd per 11 mei de maatregelen versoepeld. Toen ben ik het fietsen ook weer meer gaan oppakken. Als ik dan niet kan trainen voor een doel maak ik van trainen mijn doel. Naast de vele toertochten, heb ik als doel om “sterker” te worden. Dit wil ik graag zodat het mij gaat lukken om de Oude Holleweg in één keer op te fietsen. Niet dat ik die nu zo vaak heb gefietst, maar de drie keer dat ik hem gefietst heb is het mij niet gelukt om in één keer boven te komen. Dus nu ben ik wekelijks krachttraining aan het doen, maak tochten op de MTB of ik fiets naar Groesbeek, Berg en Dal voor wat hoogtemeters te maken. De eerst volgende keer dat ik de Holleweg opga zal ik merken of mijn krachttraining het gewenste resultaat heeft.

Fietsen i.p.v. Oostenrijk

Helaas ging eind mei onze geplande vakantie naar Oostenrijk ook niet door. De twee weken dat we (mijn vriend en ik) vrij hadden, hebben we wel laten staan. Gelukkig was het prachtig weer. Hierdoor konden we ons thuis goed vermaken door wat vaker te fietsen. De MTB werd afgeraden in verband met de extreme droogte waardoor het parcours kapot wordt gereden. Dus wat doe ik dan? Juist op de racefiets leuke tochten maken. Maar manlief had geen goede racefiets tot zijn beschikking dus iets nieuws uitgeprobeerd.

Gravelen

De Graveltocht van Wanrooij op onze MTB’s uitgeprobeerd. Wat ongelofelijk dat je zo dicht bij huis op zulke mooie plekken kan komen. Dit was zo goed bevallen dat we twee dagen later in Limburg de Graveltocht van Valkenburg hebben gefietst. Ook weer een super mooie omgeving. Voor mij zaten er wel wat delen bij dat ik uit mijn comfortzone moest komen maar ik heb het allemaal gedaan. Wat is dit ontzettend leuk om te doen voor de afwisseling. Ik kan het zeker iedereen aanraden. Op deze manier ben ik altijd Blij in Beweging.

Nog veel fietsplezier en tot de volgende fietsbeleving.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Scroll naar top