We zitten nu halverwege de winter, maar in werkelijkheid is het een verlengde herfst. Met veel wind en nattigheid is het toch fijn dat er keuzes genoeg zijn om de conditie op peil te houden. Op Strava zie je steeds meer mensen kiezen om binnen te fietsen en dan een trainingsprogramma of social ride van Zwift te volgen. Zelf hebben we de gravelride op de mountainbike gevonden als het echt te nat was om het bos in te gaan en weer anderen blijven toch volhardend de toertochten rijden, respect daarvoor!

Op de racefiets door wind en kou

Zaterdag 25 januari stond de BRM 200 onder NAP in Bunnik op het programma. Zo vroeg in het seizoen al 200 km rijden werd al gevraagd, maar ja zoals in mijn vorige blog al geschreven is het eigenlijk het hele jaar seizoen. De dag begon voor mij helaas met pech. Zonder maar een meter te hebben gereden, sprong er een spaak. Dat was natuurlijk balen en aangezien deze tocht iedereen tegelijk start, extra balen omdat ik nu dus niet mee uit de wind kon.

Maar snel een fietsenmaker opgezocht in Bunnik, ik kwam uit bij de Fietsboetiek van Frans Berns. Hij heeft me direct super geholpen en bleek ook nog eens een foto van zijn overwinning (eind jaren 80) in het criterium van Uden aan de muur te hebben hangen. Uiteindelijk was ik 45 minuten later weg dan gepland en dus solo de tocht gereden. Het was een mooie verkeersluwe route en zeker de moeite om in de zomer nog eens na te fietsen.

Mooi weer Mountainbiken

Na de Herfstbostocht in 2019 nu ook de Winterbostocht in Arnhem gereden. Het leuke van deze tochten is dat de 100 km route voor een groot deel op GPX wordt gereden. Dat is voor mij extra fijn aangezien ik nogal vaak de pijlen gewoon niet zie. Fietsclub Reto had ook nu weer een prachtige route uitgezet, waarbij slim gebruikt was gemaakt van de bestaande MTB routes op en rond de veluwe.

De voorafgaande dagen had het nog veel geregend, maar op de dag zelf was het top weer, goede temperatuur en een lekker zonnetje. De regen had er wel voor gezorgd dat een deel van de route door de zuigende ondergrond behoorlijk zwaar was geworden. Daarnaast nog een 1.088 hoogtemeters en veel draaien en keren maakte het een pittige tocht.

Lente programma

De komende periode heb ik weer een aantal leuke dingen gepland staan. Als jullie dit lezen ben ik een lang weekend in Schoorl geweest. In maart staat de NH100 (strand en duinen) gepland,dat zal wel ploeteren tegen de wind in worden. En na de geweldige rit van afgelopen jaar heb ik ook weer ingeschreven voor een geweldige Mountainbike tocht in de Belgische Ardennen “La Hallonienne” , deze wordt op maandag 13 april verreden.

Uiteraard houd ik jullie via Strava en deze blogs op de hoogte!

Sportgroeten Marc

Winkelwagen
Scroll naar boven
Scroll naar top