Na een mooi voorjaar en zomer is in september het MTB – toertochten seizoen weer begonnen. De afgelopen jaren was dit voor mij het belangrijkste seizoen en reed ik zo veel mogelijk toertochten als ik maar kon. Weer of geen weer, droog of blubber, dat maakte mij allemaal niets uit. Het voelde dan ook niet als overwinteren, ik wilde juist goed zijn en op de MTB op zondagochtend het bos in.

Het hele jaar door

Dit jaar is er toch wat veranderd. Zoals te lezen in mijn eerdere blogs heb ik al een aantal mooie tochten gemaakt en ondertussen iets meer dan 9000 km gefietst. Het hele jaar is dus hoogseizoen geworden, maar wel op verschillende disciplines. Ik heb de racefiets weer ontdekt en daar ook echt veel plezier mee beleefd dit jaar. Zeker als het een keer te vies was in het bos, gaf de racer een mooie uitkomst om de weg op te gaan. Daarnaast zijn er door het jaar heen ook mooie tochten voor de racefiets en is het lekker om af en toe echt los te gaan met een aantal fietsmaten in een mooie waaier rit.

Mooiweerfietser

Iedereen kent wel het gezegde; “Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding.” Daar ben ik het zeker wel mee eens. Als je geen alternatief hebt, ga je natuurlijk naar buiten en zorg je dat je goed gekleed bent, ook al zijn de omstandigheden nat en koud. Nu ben ik in het begin van dit jaar toch ook gezwicht en heb een smart trainer aangeschaft en meteen een abonnement op Zwift genomen. Daarmee ben ik officieel ook een mooi weer rijder geworden. Van de 9000 km heb ik bijna 1300 km binnen gereden en met veel plezier moet ik zeggen. Het is weer een totaal andere discipline en beleving als de MTB of de racefiets en maakt dat ik het hele jaar door kan genieten en veel afwisseling heb.

Doelen 2020

Het jaar is op nog een aantal ritten na bijna ten einde en wordt het alweer tijd om voor 2020 nieuwe doelen te gaan stellen. De diverse kalenders komen alweer binnen, dus het uitzoeken van de ritten kan beginnen. Er zullen zeker weer een aantal tochten, MTB én Racefiets, in de Ardennen op de agenda komen en hopelijk ook ergens een meerdaagse tour. We zullen zien, in ieder geval wens ik iedereen een mooie fietsjaar toe.

Tot een volgende Blog sportgroeten Marc

Winkelwagen
Scroll naar boven
Scroll naar top