Zondag 13 oktober was het eindelijk zover, we mogen weer een keertje naar de Ardennen om op een door Lowie uitgezette route te genieten van de omgeving en de vele mooie paden. Daarnaast is het voor eenieder weer een kans om zijn of haar skills te testen en grenzen op te zoeken.

Spannend

Deze keer ben ik meegegaan als begeleider en mocht voor rijden op voor mij grotendeels nog onbekend terrein. Mijn Wahoo leidde ons goed door de bossen en over de paadjes. Het was soms toch wel erg goed opletten én geconcentreerd de afdalingen nemen en tegelijkertijd de aangegeven afslagen in de gaten houden. Aangezien ik een man ben is het dan toch best spannend om meerdere dingen tegelijk te doen. Na enkele keren te moeten omdraaien is het toch zeker gelukt om de juiste weg te vinden. We hebben alle mooie en soms erg steile beklimmingen en ook de uitdagende afdalingen allemaal mogen berijden.

Genieten

Na een goed verzorgde pauze waarbij het nodige vocht en calorieën zijn aangevuld ben ik van groepje gewisseld. Het tempo lag bij deze meer ervaren mountainbikers wat hoger en zodoende werd er ook van mij wat meer gevraagd. Ik had een prima dag bergop en veel vertrouwen in de afdalingen. Het was echt weer een genot om hier te mogen rijden met zo veel leuke mensen die dezelfde passie delen.

Helaas was er ook een laatste afdaling…..jammer dat het de laatste was, maar ook omdat het nodig bleek hier nog wat bodemonderzoek te doen. In een flauwe bocht naar links de macht over het stuur verloren en ben ik er hard overheen gegaan. De landing was erg hard, meteen een dik scheenbeen en een rare uitstulping in mijn linkerarm. De pijn viel eerst nog mee, die kwam later pas toen we gefinisht waren.

Aandenken

Gelukkig niets gebroken, alleen mijn mtb heeft veel schade opgelopen. Wel heb ik een aandenken meegenomen. Na een aantal bezoeken aan het ziekenhuis is er uiteindelijk een stukje hout uit mijn arm verwijderd. Nog een weekje verplichte rust, fiets repareren bij mijn cXp vrienden en hopelijk volgende week weer lekker het bos in.

Tot een volgende blog, Groetjes Marc

Winkelwagen
Scroll naar top