Members Ride

Eindelijk was het dan zover en mochten we, na een jaar over geslagen te hebben, weer eens met een leuke groep CXP Members op pad in de Ardennen. Door heftige regenval en overstromingen hing dit leuke evenement nog even aan een zijde draadje. Maar in goed overleg met de locale mensen en controle van de tracks zijn we op zondag 18 juli weer erg verwend geworden in het Mountainbike paradijs.

Voorbereiding

Deze keer mocht ik weer mee als begeleider van een groepje en daar had ik enorm veel zin in. Het is ook wel prettig om als begeleider goede lijnen te kunnen rijden en ook over een goede conditie te beschikken. We hebben dit jaar dan ook weer goed getraind en zoals eerder geschreven ook prima techniek training gehad van Johan. En niet te vergeten dit jaar al een aantal keren in dit gebied rond gereden, waardoor de meeste tracks al bekend terrein geworden zijn.

Dan is het alleen nog maar zorgen dat de fiets in orde is en dat je wat reserve materialen zoals bandjes, patronen, derraileurpadje en een quiklink bij je hebt. Voor de inwendige mens heeft Team CXP uiteraard weer goed gezorgd met sport- en frisdrank, en een buffet van krentenbollen, wafels, puddingbroodjes enz enz. Gelukkig was er op het laatst nog een extra lusje om de overtollige calorieën er weer af te rijden……

De route

Dit jaar waren er drie lusjes gemaakt, waarbij na elk lusje weer langs start werd gereden om van de verzorging te genieten. Ook was er dan gelegenheid om al sterke verhalen te vertellen of eventueel van groepje te wisselen. Deze keer bleek toch maar weer dat het afzien is en je echt wel wat getraind moet hebben. De single tracks en toffe technische afdalingen zorgden weer voor veel pret. Jeroen zat bij mij in de groep en die hoorde ik zelfs bij elke diepe plas (en die waren er wel een aantal) juichen en de grootste lol hebben.

Door de hevige regenval was het op een aantal plaatsen natter dan normaal, er waren wat beklimmingen en afdalingen waarbij we wel door een stroom water moesten rijden. De stenen lagen hierdoor ook losser dan anders, wat het ook weer een stuk technischer maakte. Gelukkig scheen de zon volop en lag het grootste deel van het traject er erg goed bij. Het heldere weer zorgde ook meteen voor mooie uitzichten en dat is ook wel waar we het voor doen: klimmen met als beloning een mooi uitzicht en daarna een toffe afdaling!

Nog een buffet

Na de derde lus was er gelegenheid om te douchen en stond er weer een heerlijk Italiaans buffet voor ons klaar. Naast het genieten van de Lasagne kan ik dan ook genieten van het plezier dat iedereen gehad heeft en de verhalen die met elkaar gedeeld worden.

Voor mij zeker een reden om de volgende keer weer mee te gaan en een groepje te begeleiden. Hopelijk weer tot gauw ergens op de tracks of op de weg.


Bekijk hier de video

Winkelwagen
Scroll naar boven
Scroll naar top