Inschrijvingen

Na het idee te hebben voorgelegd bij Daphny om een Social Ride te organiseren, wordt er een datum geprikt. Aan de hand van deze datum en het idee, rest mij de taak om dit op verschillende Social Media kanalen te gaan publiceren. De eerste vijf inschrijvingen zijn snel binnen. Daarna is het stil. Dus nog een paar keer het bericht gedeeld op FB, IG en Strava. Een anderhalve week voor de datum, de Social Ride als evenement aangemaakt op Facebook. Hierop komen nog een 8 tal inschrijvingen binnen. De 25ste loop ik nog even bij cycleXperience binnen om de laatste punten door te nemen met Daphny. In de winkel is een dame aanwezig die wij vragen of ze gezellig meefietst. Ja hoor ze gaat ook gezellig mee. Een 14 dames op dat moment voor de eerste Social Ride. Ik ga weer naar huis. Blijkbaar hebben een aantal dames de weersvoorspelling afgewacht, want ik krijg spontaan nog 8 aanmeldingen binnen. Dus dat worden twee taarten bakken i.p.v. één.

26 Oktober 2019

Ik word wakker het zonnetje schijnt al volop. Dit beloofd een mooie dag te worden. Jurgen is zo lief om met de auto de vers gebakken appeltaarten, bananencake en goodiebags te brengen. Ik ga op de fiets naar cycleXperience. De eerste dames zijn er al. Dan druppelt het langzaam allemaal binnen. Er zijn zelfs een drietal dames die helemaal vanuit Limburg zijn gekomen om gezellig met ons mee te fietsen. Het wachten is nog op twee dames. We gaan alvast naar buiten en splitsen daar de groep in tweeën. Dit voor onze veiligheid en niveauverschil. De laatste twee dames arriveren dus we kunnen vertrekken.

De Tocht

Daphny begeleid de eerste groep en ik groep twee. De meeste kennen elkaar niet en toch wordt er vanaf het begin meteen gezellig gekeuveld. Wanneer we zo’n drie kilometer onderweg zijn staat een dame van de eerste groep op ons te wachten. Zij sluit gezellig bij ons aan. Na de brug bij Nistelrode even een korte stop voor overleg. Hier wordt gevraagd om het tempo aan te passen omdat het niet voor iedereen bij te houden is. Dit is geen enkel probleem, want het is tenslotte een Social Ride. We fietsen verder waarbij we af en toe wisselen van positie. Op deze manier kan ik met verschillende dames kennis maken. Wat hebben we het getroffen met het weer. We kunnen nog heerlijk in korte broek fietsen. Wel staat er erg veel wind vandaag.

Pitsstop

Wanneer we zo’n 30 km gefietst hebben stoppen we even voor een korte pitsstop. Even de benen strekken en een banaantje of reep worden gegeten om wat energie aan te vullen. Terwijl we daar staan sluit ook de eerste groep aan. Hun hadden een blokje om gefietst waarmee ze hun tocht iets hebben uitgebreid om te voorkomen dat ze veel eerder terug zouden zijn dan onze groep. Na een korte stop vertrekken ze weer. Kort daarna gaan ook wij weer verder. Dit is genieten 2.0 , met zoveel dames die goed gemutst zijn, dezelfde passie delen en de weergoden die ons goed gezind zijn. Wat willen we nog meer.

Tot Slot

Met nog zo’n 10 km voor de boeg passeren we groep één. Iemand heeft helaas lek gereden. Gelukkig hebben ze Daphny bij die heel handig helpt bij een vastzittende steekas en binnenband die vlug vervangen wordt. Aangekomen bij cycleXperience is er voor iedereen koffie/thee met appeltaart of bananencake. De koffie gaat er goed in en ook de traktatie laat men zich goed smaken. Wat een gezelligheid zo op een zaterdagochtend bij cXp in de winkel. Er wordt met elkaar gepraat alsof we elkaar al vaker hebben ontmoet. Sommige scoren nog wat benodigdheden waar ze al langer naar op zoek waren in de winkel. Na anderhalf uur vertrekken de eerste weer richting huis. Maar voordat men de winkel verlaat ontvangen alle dames nog een Goodiebag. Twee dames uit Limburg gaan nog een ritje maken in de omgeving. Wij ruimen alles op en kunnen nagenieten van een geslaagde eerste Social eXperience Lady’s Ride.

Tot een volgende social Ride… Groetjes Mieke en Daphny

Winkelwagen
Scroll naar boven
Scroll naar top