Het is woensdag 11 april. Terwijl ik nog aan het nagenieten ben van mijn resultaat in de Hel van Groesbeek (19e overall) rijd ik met de Caddy richting Eindhoven om mijn trainingsmaatje Frank op te pikken, met wie ik vier dagen ga trainen in de Vogezen. Voor ons beide een week die perfect past in de voorbereiding op het seizoen

Mijn doel is om in deze week de grenzen op te zoeken qua omvang en intensiteit en daarmee een ‘functionele overtraining’ te creëren. Door nadien goed uit te rusten zou ik hierdoor nog wat sterker kunnen zijn in de Roc d’Ardenne marathon en BeMC meerdaagse die ik eind april/begin mei zal rijden. Voor Frank wordt het een goede training- en verkenningsweek voor de 3 Ballonen Cyclo die hij in juni zal rijden. Daarnaast proberen we ook nog wat te genieten van deze mooie trip!

Uitvalsbasis
We verblijven deze dagen in La Bresse, gelegen in het hart van natuurpark Ballon des Vosges. In dit bergachtige terrein vind je alles wat je als wielrenner zoekt; rustige wegen, mooie landschappen, pittige beklimmingen en een overvloed aan lekkere bakkertjes. Nadat we gearriveerd zijn op onze luxe uitvalsbasis kunnen we niet wachten om onze benen los te trappen. Omdat we nog vier dagen voor de boeg hebben wordt het een klein rondje van 40km met op de terugweg de route de Planois waar we een schitterend uitzicht over La Bresse hebben.

De Vogezen
De Vogezen zijn een middelhoge bergketen in het oosten van Frankrijk. De bergketen begint aan de grens met Zwitserland en strekt zich naar het noorden uit over de westelijke zijde van het Rijndal. De ronde toppen van de Grote Vogezen worden ballons genoemd, Frans voor bolvormige bergen. Van 1871 tot 1918 liep door het zuidelijk gedeelte de grens tussen Frankrijk en Duitsland. Er zijn verschillende geologische overeenkomsten tussen de Vogezen en het Zwarte Woud. De Vogezen bestaan voornamelijk uit graniet en rode zandsteen.

De Vogezen kunnen worden verdeeld in:

  • De Grote Vogezen, van Belfort tot Bruche,
  • De Centrale Vogezen, tussen de Bruche en de Col de Saverne,
  • De Lagere Vogezen, tussen de Col de Saverne en de bron van de Lauter en de Hardt.

De departementen Vosges en Haute-Saône worden van de Elzas en Belfort gescheiden door de Ballon d’Alsace, of de St. Maurice. Het hoogste punt in de Vogezen is de Grand Ballon (1424 m).
(bron:Wikipedia)

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven