Om rustig te starten vertrekken we deze tweede dag via een glooiende afdaling richting Corniment en Le Thilliot en rijden we vanuit daar helemaal door tot in Servance. Kort daarna beginnen we aan de eerste pittige col van de dag, die naar Belfahy. Deze klim van een kleine 3,5km glooit mooi omhoog met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%, met onderweg enkele platen boven de 15 %. Uiteindelijk toch iets zwaarder dan we verwacht hadden, vooral met een 40-36 verzet op mijn Specialized crossfiets. Maar eenmaal boven aangekomen in Belfahy zijn we lekker warm gefietst.

Nog nagenietend van de mooie omgeving in en om het bergdorpje storten we ons alweer in de afdaling en komen zowaar Thibaut Pinot tegen. Door onze hoge snelheid naar beneden was Thibaut al voorbij voordat we er erg in hadden, dus helaas onze mogelijkheid om aan te pikken hadden we gemist! Misschien maar goed ook want meneer Pinot zat net tegen zijn anaerobe drempel aan, zo zien we later op Strava. We dalen verder af totdat we in het dal in een klein naamloos dorpje uitkomen. We gaan rechtsaf met een grote boog om de Planch des Belles Filles heen, deze bewaren we voor later in de week, en rijden via Giromagny naar Le Ballon d’Alsace. Door de glooiende weg over de bergkam is de d’Alsace één van mijn favoriete toppen om overheen te fietsen.

We pakken de afdaling naar Saint-Maurice-sur-Moselle, rijden vanuit daar naar Bussang om onze laatste beklimming van de dag te pakken die ons bovenaan Col d’Oderen brengt. Vanaf daar dalen we weer in de richting van Ventron en rijden met een flink tempo via het dal terug naar La Bresse.

De volgende 2 dagen hebben Frank en ik elk onze eigen specifieke trainingen die niet op elkaar aansluiten, maar wel deels te combineren zijn. Zo vertrekken we beide dagen gezamenlijk en onderweg, wanneer mijn intervallen beginnen, rijdt Frank verder om zijn eigen training uit te voeren. Later op de dag treffen we elkaar weer in een café voor een nodige koffiestop en rijden vanuit daar samen weer terug naar onze luxe blokhut.

Winkelwagen
Scroll naar top