Een aardige Fransoos, die we op het laatste stuk loeihard voorbij vlogen, maakt nog een mooie foto van ons en vertelde ons dat Col de Servance helaas gesloten is vanwege de sneeuw. We besluiten om via een kleine omweg terug te fietsen tot het punt waar we oorspronkelijk uit zouden moeten komen. Een goed uur later, allebei nog een beetje gedesoriënteerd, komen we op dat punt en volgen we onze Garmin die zegt dat we rechtsaf omhoog moeten gaan. Na 20 minuten klimmen vinden we dat het wel heel erg lang duurt en begint er ineens een lampje te branden. Dit is de Ballon Servance vanaf de andere kant! Mooi dat we per toeval deze berg alsnog omhoog zijn gefietst. We beseffen ons ook dat we weer dezelfde route naar beneden moeten fietsen vanwege de sneeuw, maar dat maakt ons niets uit. Deze pikken we toch nog mooi even mee. 
Omdat we ondertussen al 108 kilometer in de benen hebben zitten is het tijd om bij te tanken.

We maken een pitstop bij een bakker in het centrum van Le Thillot, en met een hoop zoetigheid achter de kiezen gaat het tempo er nog eens flink op richting de col du Bramont. “Dit word mijn laatste klim” zeg ik tegen Frank. Ik weet dat ik vanaf boven helemaal uit kan rollen tot in La Bresse en ik vind het mooi geweest. Mijn benen beginnen op te raken, gezien alle trainingsuren van de afgelopen week (23uur) is dat natuurlijk niet zo gek. Frank (ook wel bekend als ‘de man met de inhoud’) begrijpt mijn keuze maar de baas wil zelf toch nog een extra lusje rijden. Beide wetende dat dit onze laatste klim samen is, en dus de finale, fietsen we als twee idioten naar boven. Het gaat nergens om maar toch blijft het leuk om het tegen elkaar op te nemen. Helaas moet ik deze keer genoegen nemen met de tweede plek. Ik denk dat Frank nog even zijn momentje wilde pakken na La Planch de Belles Filles eerder deze dag. Vanaf boven rol ik zoals gezegd terug naar La Bresse en een klein uurtje later is Frank ook thuis. Voor ons beide een geslaagde dag!

Fietsmekka
Fietsen in de Vogezen is en blijft ontzettend mooi. Het is voor mij de  tweede keer dat ik hier gefietst heb maar vervelen gaat dit nooit. Het is echt een fietsmekka hier. Buiten dat ik heb genoten van de mooie omgeving en het mooie weer, heb ik mijn trainingen ook erg goed kunnen uitvoeren. Nu uitrusten en opbouwen naar de Roc d’Ardenne.

De routes die we gefietst hebben kan je terugvinden via strava: https://www.strava.com/athletes/5649834

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven