De griep

Misschien herken je het wel dat je ziek bent en er van baalt dat je nu niet kan fietsen. En dat terwijl het schitterend herfstweer is, wat voor mij inhoudt dat het droog is, koud en een lekker zonnetje. Dit overkwam mij in de tweede week van November. Na 1,5 week griep denk ik dat het weer gaat dus meteen weer op de MTB om 24 november de toertocht van Zijtaart te fietsen. Maandag daarna met To The Limit (mijn wielrenfiets) naar Den Bosch om onze auto op te halen. In de avond na de Bootcamp voel ik de pijn in mijn keel en neus weer opkomen. Meestal betekent dat voor mij dat ik een ontsteking krijg aan mijn voorhoofd- of bijholtes. Jawel hoor dinsdagochtend zit heel mijn hoofd vol en heb ik koorts e.d.

Plannen van tochten

Na een week kan ik mijzelf erbij neerleggen dat het niet anders is en begin ik na te denken over mijn doelen voor volgend jaar. Dat is dan weer een voordeel dat ik daar nu de tijd voor heb om te doen. De twijfel om nog een keer de Race Around The Netherlands te gaan fietsen. Zo ja dan waarschijnlijk een maand later en geheel op eigen houtje de ronde van 1890 km fietsen. Maar hier ben ik nog niet geheel over uit wat ik ga doen.

Wel heb ik mij al ingeschreven voor verschillende toertochten met lange afstanden van 110 – 170 km, zoals de Primavera Ride, Gran Fondo Rosa, Ronde Van Arnhem en de Ronde van Nijmegen. De Gran Fondo Rosa wordt in 2020 de 3e keer dat ik deze tocht fiets. Deze tocht wil ik gewoon ieder jaar fietsen om te kijken of ik progressie blijf boeken ieder jaar. Een mooie tocht van ruim 170 km met een aantal leuke pittige klimmetjes zoals de Italiaanseweg, Holleweg, Berg en Dal, Menthenberg en de Posbank die ik moet bedwingen. Daarnaast vind ik het een hele mooie omgeving om te fietsen.

Gehandicaptensport

Ook heb ik mij ingeschreven voor de Fiets Elfstedentocht op 1 juni. Nu twijfel ik nog of ik mij inschrijf voor de winter Fiets Elfstedentocht. Mijn twijfel komt doordat ik weet dat het fietsen met de kou mij enorm veel energie kost.

Wat ik wel al zeker weet is dat ik de IJsselmeer Challenge ga fietsen op 23 augustus. Die heb ik eigenlijk al twee jaar op mijn bucketlist staan, maar door deelname aan de Buffelrun die ieder jaar tegelijk valt niet eerder mee kunnen doen. Naast dat ik het een mooie uitdaging vind om 300 km op één dag te fietsen is dat ik hiermee het Goede Doel steun. In dit geval is dit de Gehandicaptensport.

Ik ben altijd wel in om iets voor een goed doel te doen. Wat mij vaak wel tegen houdt zijn de absurd hoge bedragen die je minimaal moet doneren. Dat is bij de IJsselmeer Challenge anders geregeld. Hier bepaal jezelf het bedrag wat je bij elkaar wilt krijgen als donatie. Ik heb voor mij zelf een bedrag van € 500,- als doel gesteld. Dus wil je mij steunen voor deze tocht waarvan de opbrengst naar het Fonds Gehandicaptensport gaat klik dan op de volgende link:
https://www.ijsselmeerchallenge.nl/campaigns/blij-in-beweging/

Parijs, Ierland of Nederland?

Al een aantal leuke tochten staan gepland en heb ik mij voor ingeschreven. Dit helpt mij al een stuk op weg om wekelijks te fietsen en mij deels voor te bereiden op een groter doel. Wat wordt mijn doel voor 2020? Hiervoor heb ik een drietal opties in gedachten. Fiets ik van Den Bosch naar Parijs, wordt het van Mizen naar Malin in Ierland of ga ik het Rondje van Nederland over doen. Daar ben ik nog niet uit. Om hierin een beslissing te nemen ga ik komende week naar een informatie avond en wat zaken voor mijzelf op een rijtje zetten. Welk doel het gaat worden laat ik jullie zeker nog weten. Hopelijk ben ik volgende week fit genoeg om weer te fietsen en mijn winterkleding te kunnen testen.

Voor iedereen fijne dagen en een gezond en sportief 2020 gewenst.

Sportgroeten Mieke

Winkelwagen
Scroll naar boven
Scroll naar top