Wat was het weer genieten en wat hebben we weer een TOP-dag gehad! Eigenlijk zou op 31 augustus La Rockalienne, één van de marathons in de Belgische cyclus zijn. Helaas was deze net als eerder dit jaar La Hallonienne afgelast. Superbalen natuurlijk, ik ben toen meteen op zoek gegaan naar een alternatief en onze kopman Johan bood meteen aan om dan te gaan gidsen. Uit eerdere ervaringen weet ik dat je dan echt een mooie route voor de wielen krijgt en de afspraak was dan ook snel gemaakt.

Blij als een kind

Op nog geen twee uur rijden ligt een fantastisch mountainbike paradijs en met de juiste gids kom je dan ook op de beste tracks terecht. Terwijl ik aan het schrijven ben, zit ik nog echt met een brede glimlach na te genieten van de gave afdalingen en toch ook van de soms erg steile en technische beklimmingen. Voor mij is dit echt het mooiste op fiets gebied wat je kan doen. Dan heb ik óók nog eens vakantie en die kun je denk ik dan ook niet beter beginnen.

De dag begon zoals gewoonlijk vroeg, maar dat heb je er natuurlijk zeker voor over. Een wekker zetten is niet nodig, want ook al ben ik van een zekere leeftijd, van de spanning ben ik om het uur wakker. Mijn spullen heb ik de avond ervoor al klaar gezet; bidons klaargemaakt, krentenbollen gesmeerd en voldoende repen ingepakt. Ook een reservebandje en CO2 -patronen mogen niet ontbreken.

Genieten

Naarmate we dichter bij La Gleize kwamen nam de gezonde spanning toe. Nodig moeten plassen, gapen, kriebels in de buik, allen tekens van er enorm veel zin in te hebben!

Het mooie van de gekozen startplek is dat je eigenlijk meteen in het bos en op de mooie tracks zit. We starten al gelijk met een mooie steile afdaling met switch-backs zoals je ze op You-tube ziet en denkt: DAT WIL IK OOK! Vervolgens even warm kunnen draaien op een makkelijk stukje track om daarna helemaal los te gaan. Lange beklimmingen afgelost met korte steile beklimmingen of lange steile beklimmingen, pfff. Johan weet ze wel te vinden en schotelt ons echt een gave rit voor. Als je dan boven bent en het bos uit komt, gaat je hart nóg even snelle kloppen van de mooie uitzichten. De afdalingen zijn van snel en rechtdoor tot steil en technisch en zelfs steil technisch en snel. Na aanwijzingen van Johan, kunnen Robbie, Seth en ik ook technisch moeilijke en erg steile afdalingen goed nemen. Dat maakt het wel weer een tandje mooier. Overigens soms wel met wat acrobatiek, ik heb geleerd wat de uitdrukking “als een vlag aan een fiets hangen ” betekend 🙂 . Dank voor het mooie voorbeeld Seth!

CXP Singletrack Sunday

Ik zou nog wel een dag door kunnen schrijven, maar zelf ervaren is natuurlijk het allermooiste. Ik weet zeker dat er een mooie route uit is gekomen en dat de CXP Singletrack Sunday een mooie kans is om weer eens in de Ardennen te gaan Mountainbiken. Hopelijk zie ik je dan om samen te genieten van al dat wat de Ardennen te bieden heeft.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Scroll naar top