Op vrijdag 15 oktober mocht ik samen met Maik van der Heijden weer een leuke clinic geven voor mijn oud sponsor Destil BV. De clinic werd georganiseerd op en rond het parcours van de GP Destil in Oisterwijk. Gelukkig waren de weergoden ons dit keer gunstig gezind en konden we onder het genot van een flauw zonnetje het parcours onveilig maken.

kennismaking

In totaal waren er 30 fanatieke mountainbikers uitgenodigd die wij nog wat skills mochten bijbrengen. Na wat kleine techniek oefeningetjes en een kennismakingsrondje vanop de fiets, hebben we het parcours opgesplitst in delen en zijn we de moeilijkste hindernissen gaan oefenen. Hier bleek al snel dat het op televisie er een stuk makkelijker uitziet dan dat het daadwerkelijk is. De deelnemers vonden het erg leuk dat ze ook eens op het parcours konden rijden waar zondags de profs laten zien hoe het moet.

De schuine kant

Na enkele herhalingen (en ik heb het nog een keer voorgedaan 😉 ) slaagden de meeste er in om toch ook de moeilijke schuine kant passage foutloos te volbrengen. Al waren hier bij sommige deelnemers wel wat pogingen voor nodig …. Als afsluiting hebben we nog een wedstrijdje van een volle rond gedaan en heeft iedereen zich lekker uit kunnen sloven. O, ja de mannen beten nog wel in het stof ik ben het nog niet helemaal verleerd 🙂 .

Hoewel het voor een aantal misschien toch nog een beetje oefenen is 😉

Bodemonderzoekje

geslaagde dag

Na afloop van de clinic stond er een heerlijk en welverdiend buffet klaar geregeld zoals altijd top gergeled en georganiseerd door Destil. Aan de gezichten en reacties achteraf te zien heeft iedereen het erg naar zijn zin gehad. Ook wij vonden het een enthousiaste en fanatieke groep en hebben een leuke dag gehad!

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven