Een bijzondere klim van de Alpe d’HuZes

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sint-Oedenrode – Vorige week donderdag was het na lang wachten eindelijk zover. Na vele uren voorbereiding mochten de heren van team cycleXperience om 04.30 uur van start gaan tijdens de klim van de Alpe d’HuZes. De teller van het inzamelen stond inmiddels boven de € 13.000,-! Iets waar ze alleen maar van durven te dromen vooraf.Alleen het overlijden van Rob Kantelberg een week voor vertrek maakte de trip er niet makkelijker op. Rob, een vriend van Patrick en Stef, overleed een week voordat de mannen naar Frankrijk vertrokken. Rob had de strijd tegen deze vreselijke ziekte verloren. Na drie en een half strijden was de strijd gestreden. Marijke, de vrouw van Rob en Naomi en Jordi (zijn kinderen) hadden besloten geen bloemen bij de uitvaart te willen. Ze hadden besloten dat al het geld dat de aanwezigen aan bloemen wilde uitgeven, aan de mannen van cycleXperience mochten schenken voor de kankerstichting. Wat en prachtig gebaar was dat! Zes dagen voor de Alpe d’HuZes was het afscheid van Rob.


Twee nachten na het afscheid zijn de mannen vertrokken naar Frankrijk. Ook Naomi, de dochter van Rob, is mee gegaan. Op 7 juni was het dan zover. Na een kort nachtje vertrokken de mannen richting de start om daar om 04.30 uur te mogen vertrekken. In de stromende regen vertrokken de mannen de eerste keer de berg op. Ook de tweede keer was het nog nat en koud en dat maakte het er niet makkelijker op! Stef die met een knieblessure aan het avontuur begon moest na twee beklimmingen geëmotioneerd afhaken. De heren besloten verder te gaan en gingen een uurtje later aan hun derde avontuur beginnen. Dit was Stephan en Patrick emotioneel de zwaarste. Ook bij Peter begon het te kraken. Mark was het fitst van de vier overgebleven renners van cycleXperience. Om 14.00 uur begonnen Patrick, Stephan en Peter aan de 4e beklimming. Mark was daar een uurtje eerder aan begonnen.

Omdat de heren aan Johan, de eigenaar van cycleXperience (die zelf herstellende is van deze ziekte) hadden belooft gezamenlijk de laatste keer voor de foto over de streep te komen had mark Stef bij de camper opgepikt die bij bocht zeven stond. Peter, Patrick en Stephan hadden besloten op hun te wachten omdat het inmiddels weer hard was gaan regenen. Toen de heren allemaal boven waren zijn ze gezamenlijk over de streep gefietst. Dat leverde dit prachtige plaatje op!

Het was een dag met een lach en veel tranen.

Henk van Moosdijk, de vader van Stephan, heeft de berg twee keer omhoog gelopen! Ze vroegen Henk een dag voor Alpe d’HuZes, Henk, wanneer is jouw dag geslaagd? Nou zei Henk, als ik het gevoel van de Alpe d’HuZes heb mogen ervaren, is mijn dag geslaagd! Nou Henk, we kunnen zeggen dat Stef, Peter, Mark, Stephan en Patrick net als jij het gevoel hebben ervaren en trots zijn op het binnen gehaalde bedrag en trots zijn op hun prestatie.De heren willen iedereen bedanken die hun gesteund hebben, en Naomi, Twan, Suzan, Sandra, Ingrid, Annemiek, Rachel, Miranda en Monique bedanken voor de ondersteuning in Frankrijk! Top dat jullie erbij waren!

Bron: DeMooiRooiKrant