Search
Generic filters
Exact matches only
MENU

Een fietslengte verschil

Stagiair Fem van Empel die de opleiding marketing en communicatie volgt is nu enkele maanden actief bij cyclexperience , en schrijft zo nu en dan een nieuwtje op onze website. Dit keer een wedstrijdverslag over het Open Limburgs kampioenschap in Baarlo

Zaterdag 5 oktober vond mijn eerste open Limburgs kampioenschap plaats in hartje Baarlo. In mijn gesponsorde CXP kleren kreeg ik de kans om Limburgs kampioen te worden. Na een lange autorit van drie kwartier kwam ik aan en ben ik het parcours gaan verkennen. Het was een wedstrijd waar je zowel met een crossfiets als een mountainbike fiets deel mocht nemen. Door de droogte was het een snel rondje. De volgende dag had ik een voetbalwedstrijd, dus daar moest ik wel een beetje rekening mee houden. Zonder enige verwachting ben ik de wedstrijd ingegaan.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom heb ik van te voren genoeg gegeten en gedronken. Zoals altijd eet ik 2 boterhammen met chocopasta. Van tevoren check ik of mijn bandenspanning goed is. En vlak voor de start doe ik een aantal startjes/sprintjes om mijn spieren warm te laten worden.

Start

De deelneemsters werden een voor een omgeroepen. Ik mocht op de 2de rij plaats nemen. Vanaf het begin af aan stond ik een beetje ingesloten. Toch wist ik op bijzondere wijze een gaatje te vinden en de kopstart te pakken.

Wedstrijd

Na de start probeerde ik de koppositie vast te houden en fel door te trekken. Al snel vielen er gaten en bleven wij nog met een groepje van 5 dames over. Samen met Britt Jochems heb ik de hele wedstrijd op kop gereden. Er zat een lang stuk asfalt in het parcours, hier besloot ik Britt op kop te laten rijden. Dit omdat zij op een crosser meer snelheid maakte. Ondertussen bouwden we onze voorsprong goed uit op de rest van het veld. Veel verschillende mensen langs de lijn moedigden ons aan. Na ongeveer 35 min gekoerst te hebben kregen we de bel voor de laatste ronde. Mijn plan was om tot het einde erbij te blijven en dan in de sprint ervoor bij te gaan. Met nog 400 meter te gaan zat ik in het wiel van Britt. Sprinten zo hard als ik kon! Uiteindelijk kwam ik een fietslengte tekort voor de overwinning.

Shinen in de CXP kleding

Na afloop kreeg ik van verschillende mensen complimenten. Ook vonden veel mensen het leuk dat ik in de kleding van ”Daphny vd Brand” reed. De huldiging vond direct na de wedstrijdplaats. Over het algemeen kan ik tevreden terug kijken over mijn wedstrijd. De komende weken ga ik mezelf focussen op het voetballen. Af en toe zal ik een wedstrijdje crossen!

Sportieve groet Fem van Empel

Foto’s Eric Korenblik

cycleXperience

cycleXperience

cycleXperience houdt je graag op de hoogte van haar activiteiten en van de meest recent aan ons assortiment toegevoegde producten.
Share on facebook
Delen via Facebook
Share on twitter
Delen via Twitter
Share on linkedin
Delen via LinkedIn
Share on whatsapp
Delen via WhatsApp
nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) nl_NLNederlands