Gravelrit 16 juli 2022

cycleXperience & Mr and Mrs Cycling

Wil jij onder begeleiding van twee gravelexperts een mooie rit maken? Wij hebben onze krachten gebundeld om voor jullie een gave gravelrit te organiseren!

Hoi!
Wij zijn John en Cindy, alias @Mr_and_Mrs_Cycling, en wij zijn verslaafd… aan gravel! 

Ons fietsavontuur begon in 1994, het jaar waarin we elkaar hebben leren kennen. Na jaren hard rijden op de racefiets met uitspattingen zoals de Tour de France (2015, 2019), Giro d’Italia (2017) en verschillende GranFondo’s, met af en toe wat mountainbike uitstapjes zoals Drenthe200 en Bartje200, startte onze liefde voor gravelrijden met deelname aan de GF Strade Bianche (2017) in Toscane, hét gravelparadijs! 

In de coronatijd stortten we ons op onze eigen achtertuin: elk onverhard paadje hebben we verkend en onze eigen omgeving bleek ook een waar gravelparadijs! De rust en ruimte, maar vooral de natuur met zijn kleine (en soms grote) bewoners zorgen er inmiddels voor dat we gravelrijden verkiezen boven het asfalt. Geluksmomentjes als je opeens een hert voor je neus over ziet steken of een eekhoorntje dat de boom in vlucht… daar doen we het voor.

We zijn trots dat we jullie deze schoonheid ook kunnen laten ervaren op 16 juli aanstaande in ons mooie Brabant!

Programma

09.00 uur – Ontvangst met koffie/thee en gebak
09.30 uur – Start van de rit | Pauze onderweg
13.00 uur – Finish en gezellige aftertalk

Wat kun je verwachten?

65 of 95 km lang pure gravelpaden, hobbelige bospaadjes, kasseien, zandwegen en tractortrails, met zo min mogelijk asfalt. De start is bij cycleXperience waarna we zo snel mogelijk natuurgebied de Maashorst in duiken (let op: hier gaan we een paar kleine stukjes tegen de vaste ATB route in). Via Nabbegat, met zijn mooie slingerende gravelpaadjes, maken we de oversteek naar de bossen bij Langenboom op weg naar het mini-gravelparadijs “de Kuilen”. Misschien dat je hier oog in oog komt te staan met de plaatselijke Schotse Hooglanders!

Na iets meer dan 40 km volgt hier de pauze. Na de pauze gaat het op weg naar het defensiekanaal met zijn karakteristieke kazematten (tegen vijandelijk vuur gedekte en van schietgaten voorziene ruimtes). Hier splitsen de twee routes: de 65 km route gaat richting Escharen en de 95 km route pakt nog een hele mooie lus naar Mill inclusief kasteel de Tongelaar, waarna deze weer aansluit op de 65 km route. Na Escharen (pas op: een gravelpad leidt ons naar de ingang van een camping. Graag hier je snelheid aanpassen) duiken we weer de Maashorst in waar het gas open kan op de Gravel Highway omringd door wilde paarden en Wisenten. De allerlaatste kilometer kun je uitbollen over het asfalt naar cycleXperience waar je gezellig kunt nakletsen met je mede-graveleurs.

Kosten

De kosten voor dit gravelevenement bedragen €0,- ! 

Om iets terug te doen voor het gebied wat we doorkruisen vragen we een vrijwillige bijdrage aan Natuurcentrum de Maashorst. Deze eventuele donatie kan ter plaatse gedaan worden in onze collectebus.

Schrijf je hier in!

Let Op! Gebruik de kortingscode ‘Gravelrit’ om de korting toe te passen, zodat het bedrag €0,- is.

Wat neem ik mee?

Een helm!! Verdere uitleg is overbodig. Verder houden we ons aan de gravelcode:

* Be nice, say hi (minder vaart en groet elke andere natuurliefhebber)
* Enjoy nature (gooi geen afval in de natuur en laat dieren met rust)
* Stay on track (deze route is uitgezocht en volledig toegestaan voor fietsers, wijk er niet vanaf)

Er komen GPX files beschikbaar zodat iedereen in zijn/haar eigen tempo deze tocht kan grinden. Wil je graag bij ons aansluiten op de 95 km route (partypace wins the race!) dan lijkt ons dat erg gezellig! 

Inschrijven kan binnenkort. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij en houd deze pagina en onze socials in de gaten!

Hopelijk tot binnenkort! 

Groetjes van John en Cindy

Winkelwagen
Scroll naar boven
Scroll naar top