cycleXperience – Pure Passie, Puur Fietsplezier!

Wij zijn er voor iedere wielerliefhebber. Of je nu recreatief toert of een gedreven wedstrijdrenner bent, op de weg, in de bossen of in het veld, cycleXperience is jouw wielerspeciaalzaak!

Deskundig advies en vakbekwame service staan garant voor maatwerk, afgestemd op al je fysieke
eigenschappen en sportieve ambities. Natuurlijk bieden wij je bij cycleXperience ook een grote keuze in
kwalitatief hoogwaardige accessoires en kleding.

In het oog springt de speciale dameshoek. Niet vreemd, want één van de drijvende krachten achter
cycleXperience is natuurlijk ‘onze’ Daphny van den Brand, veelvoudig Nederlands en wereldkampioen
veldrijden. Zij weet als geen ander wat wielrennende dames wensen en eisen.

Samen met haar man Johan van de Ven, zelf meervoudig Nederlands en Benelux-kampioen
mountainbiken, staat Daphny van den Brand graag voor je klaar. Gesteund door een team van
gepassioneerde professionals, die ook allemaal met het fietsvirus zijn besmet.

Wij heten je van harte welkom, online en in de winkel. Ervaar zelf de wielerbeleving van cycleXperience; House of Champions!

Hoe het allemaal begon

De eerste meters

De eerste meters

Daphny maakte haar eerste meters op haar racefiets toen ze 8 jaar was. Al op jonge leeftijd reed ze mee met diverse wedstrijden en won ze zelfs regelmatig in wedstrijden waarin jongens uitkwamen. Haar sterkste punt bleek al snel de sprint te zijn, waarin ze haar concurrenten bijna altijd wist te verslaan. Dat ze talent had bleef niet onopgemerkt. In 1993 werd ze uitgenodigd voor de Nederlandse juniorenselectie. Zo startte haar indrukwekkende wielercarrière, en de rest is geschiedenis.

Jong Talent

Jong Talent

In 1989 verruilde Johan op aandringen van zijn moeder al zijn crossbrommers in voor zijn eerste mountainbike. Het sleutelen aan tweewielers was toen al een grote passie, maar hij bleek ook veel talent te hebben op de fiets. Op 15 jarige leeftijd begon hij met het rijden van zijn eerste regionale wedstrijden. Al snel boekte hij ook internationaal succes. In 1993 werd hij de eerste Nederlander die een internationale medaille behaalde op het EK in het Zwitserse Klosters.

Johan en Daphny

Johan en Daphny

In 1994 werd Daphny uitgenodigd door bondscoach Leo van Zeeland voor het EK mountainbike in het Tsjechische Špindlerův Mlýn. Tijdens dit EK kwam ook Johan uit voor het Nederlandse team. Hier ontmoette Johan en Daphny elkaar en sloeg de vonk direct over. De ziekte van Pfeiffer maakte een abrupt einde aan de mountainbike-carrière van Johan. Vanaf dat moment richtte hij zich als coach en mechanieker op de carrière van Daphny.

Wereldkampioen!

Wereldkampioen!

Johan en Daphny bleken een succesvol team. Na tal van Nationale titels en drie bronzen medailles op het WK, werd ze op haar 25ste in het Italiaanse Monopoli wereldkampioene veldrijden (WK 2003). Dit was eigenlijk pas de start van haar indrukwekkende palmares. Later werd ze nog 4 keer Europees kampioen en breidde ze haar Nationale titels -na tal van gevechten met Marianne Vos- uit tot 11 stuks.

cycleXperience

cycleXperience

Na de carrière van Daphny stortte Johan zich weer op zijn eerste passie: sleutelen vanuit zijn garage. Hier startte hij zijn eerste winkeltje voor fietsen en onderhoud. Al snel werd de garage te klein en verhuisden ze naar een grotere locatie in Zeeland. Na drie verhuizingen in vijf jaar en ambitieus als ze zijn, kochten ze de voormalige Jan Linders supermarkt in Uden en verbouwden ze dit tot het huidige wielerparadijs: cycleXperience, waar ze dagelijks enthousiaste en gelijkgestemde wielerliefhebbers ontvangen waar ze met plezier een tandje voor bijschakelen.

Het cycleXperience Team

Daphny van den Brand - cycleXperience

Daphny van den Brand

Daphny, voormalig wereld- en Europees kampioene veldrijden, is het altijd enthousiaste en energieke gezicht van cycleXperience. Expert in soft goods met een enorme berg ervaring op en om de fiets.

Johan van de Ven - cycleXperience

Johan van de Ven

Johan, meervoudig Nederlands en Benelux kampioen mountainbike, is de motor en vooral het ‘manusje van alles’ van ons team. Groot in goed advies en een bikefit-specialist die iedereen graag goed op de fiets zet.

Sten Geraeds - cycleXperience

Sten Geraeds

Met zijn jarenlange ervaring op de fiets en in de winkel is Sten een verkoop kampioen die je rustig en geduldig helpt bij het vinden van jouw nieuwe aanwinst.

Sanne Jansen - cycleXperience

SANNE jANSEN

Sanne is onze marketing en e-commerce kampioen en een echte logistieke duizendpoot met overzicht die er voor zorgt dat alle puntjes op de i komen te staan.

Lars Jansen - cycleXperience

lARS jANSEN

Het technisch natuurtalent dat onze werkplaats ‘cutting edge’ houdt. Bij Lars, onze energieke en gepassioneerde sleutelkampioen, is je fiets in goede handen!

Kom jij bij cycleXperiene werken?

Jij?

Is dit jouw plek?
We zijn op zoek naar echte kampioenen om ons sterrenteam te versterken. Iets voor jou?
Kijk snel naar onze vacatures!

Winkelwagen
Scroll naar top